جوانه گندم در رفع بی‌خوابی، خستگی و اختلالات عصبی موثر است

یک کارشناس تغذیه گفت: رفع بی‌خوابی، خستگی و اختلالات عصبی از خواص دارویی جوانه گندم است.
یوسف نقیایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: جوانه‌ها از مواد غذایی هستند که در گروه سبزیجات محسوب می‌شوند، جوانه گندم سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است و ارزشی غذایی بالایی دارد. تغییرات شیمیایی که در هنگام جوان زدن رخ می‌دهد باعث می‌شود املاح و ویتامین‌ها و پروتئین در آن افزایش یابد.

وی با اشاره به این که پودر جوانه گندم غنی از ویتامین E و B است، ابراز کرد: ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسید محسوب می‌شود که در پیشگیری از اکسیده شدن کلسترول مفید بوده و باعث کاهش بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. همچنین جوانه‌ها دارای فیبر و سلنیوم و فینریوم هستند که در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان به خصوص سرطان روده موثر شناخته شده‌اند و برای رفع یبوست مفید است.

این کارشناس در ادامه یادآور شد: جوانه گندم در درمان ریزش مو و ناراحتی‌های پوستی و شادابی پوست موثر است که می‌توان آن را به عنوان ماسک جوانه گندم استفاده کرد و از سوی دیگر در زنان باردار و شیرده که نیاز غذایی بالایی دارند حتما جوانه گندم باید در برنامه غذایشان گنجانده شود.

وی افزود: روغنی که در دانه گندم وجود دارد در حین جوانه زدن به صورت اسید چرب در آمده که قابل هضم است.

نقیایی، همچنین ویتامین B به خصوص B1 در جوانه را برای تعادل سیستم عصبی ضروری دانست و خاطرنشان ساخت: این ماده غذایی برای رفع بی‌خوابی، خستگی و اختلالات عصبی افرادی که رنج می‌برند مفید است.

وی توصیه کرد: کودکانی که دچار سوء‌تغذیه هستند این ماده غذایی باید به صورت سوپ یا همراه سالاد در برنامه غذاییشان گنجانده شود.

وی گفت:‌ ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوه بینایی و بهبود بینایی و سرعت رشد کودکان موثر است. همچنین پتاسیم موجود در آن سبب کاهش و کنترل فشار خون و آهن موجود در آن در رفع کم خونی و فقر آهن موثر شناخته شده است.

این کارشناس تغذیه افزود: ‌در هر 100 گرم از جوانه گندم 367 کالری انرژی، 73 گرم کربوهیدرات، 10 گرم پروتئین،‌3 گرم چربی، 54 میلی گرم کلسیم، 611 میلی گرم فسفر و 9/6 میلی گرم آهن و 671 میلی گرم پتاسیم و 8/1 گرم فیبر وجود دارد.

این کارشناس تغذیه در پایان در خصوص نحوه تهیه جوانه گندم یادآور شد: گندم خوب و تازه را انتخاب کرده و آن را بشوئید. سپس در ظرفی که آب نیمه گرم دارد خیس کرده و بگذارید 24 ساعت بماند. بعد آب آن را دور ریخته و دوباره بشوئید و در بشقاب گودی جا دهید و روی آن پارچه مرطوب بگذارید بعد از 2 روز در تابستان و 4 روز در زمستان جوانه کوچک شیری از آن پیدا می‌شود که همان جوانه گندم است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد